fredag 5 augusti 2011

Laga vegetariskt

 
 
 
 
 
 
 
 
Hirsburgare

6 pers

2 dl hirs
1 ägg
1 dl ströbröd
150 g fetaost
10 soltorkade tomater
1 liten rödlök
salt och peppar
olivolja till stekning

Koka hirsen enligt anvisning på packetet. Låt kallna.
Blanda i ägg och ströbröd.
Smula i fetaosten. Skär tomaterna i mindre bitar och hacka löken fint och blanda i hirssmeten. Salta och peppra efter behag.
Sist jag gjorde dessa biffar tyckte jag att smeten blev för lös, så jag hällde i ½ dl havregryn också. Sedan formas små biffar, ca 2 cm tjocka, och steks på medelhög värme ca 5 minuter på var sida.
Servera med exempelvis quinoa och en fräsch grönsallad. Mumma!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar