fredag 24 juni 2011

Veckans vegetariska



Denna vecka tänkte jag bjussa på ett vegetariskt pålägg istället för middag. Jag tycker att denna pastej är jättegod att ha på mackan, och det tycker lillan också.



Linspastej

1½ dl röda linser
3 dl vatten
½ buljongtärning (jag använder inte buljongtärning så jag tar antingen 3 dl hemmagjord buljong eller kryddar med olika örter, ex 1-2 tsk örtagårdskrydda)
½-3/4 dl finhackad purjolök (gärna det gröna)

Rensa och skölj linserna. Koka dem i buljongen i ca 10 minuter, tills de är mjuka och mosiga. Blanda i purjolöken och eventuell smaksättning (se nedan) när det återstår några minuter av koktiden. Rör om då och då, speciellt på slutet, så att linserna mosar sig. Låt röran kallna. Ät på mackan eller som dipsås till grönsaker och kex.

Förslag på smaksättning:
* Hackad ättiksgurka (Tillsätts när pastejen är kall)
* Dill (Tillsätts när pastejen är kall)
* Tomatpuré och lite socker
* Sambal oelek
* Pressad vitlök
* Currypulver eller currypasta
* Citronsaft och garam masala
* Finhackad chili, spiskummin och limeblad (Låt limebladet koka med linserna från början)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar