tisdag 10 maj 2011

Mmmm...förgiftad mat.


     Idag har jag suttit och läst denna bok, "Handbok för den kräsne konsumenten". Fantastisk läsning för den som vill veta vilka kemikalier man får i sig genom maten, eller snarare vilka E-ämnen vi borde passa oss för. Kort sagt skulle man kunna säga; "Ät inte godis eller glass". Men det finns gott om tveksamma kemikalier i mycket annat också, därför borde alla läsa denna bok. Bland annat kan man läsa om hur aggressivitet och hyperaktivitet hos barn kan bero på glutamatförgiftning eller på de så kallade AZO-färgerna som finns i t.ex godis. Dessutom står det vad de har blandat i den där jordgubbsmilkshaken för att det ska smaka jordgubb, nämligen inte mindre än 51 aromer som man inte kan uttala namnet på. Allt detta bara för att det är billigare att använda kemikalier  istället för vanliga jordgubbar. Tänk vad människor kan göra för pengar, till och med förgifta varandra.
     Jag vill istället slå ett slag för naturens gåvor till oss. Bättre både för oss och för naturen. Handboken kan du beställa här.

2 kommentarer:

  1. Ja, det kan man verkligen säga. Men vi konsumenter har makten att göra skillnad genom att skaffa kunskap och vägra köpa gifterna.

    SvaraRadera