tisdag 22 mars 2011

Bra för hälsan, plånboken och miljön

     Visste du att det allra mesta som är miljövänligt också är ekonomiskt? Om du vill spara pengar ska du alltså bli en miljökämpe.
     Tisdagar är en ganska hektisk dag för mig och lilla Alva. Klockan 9.30 promenerar vi iväg till föräldracafét, som öppnar klockan 10.00. Där myser vi och fikar tillsammans med de andra mammorna och barnen i två timmar. Därefter tar vi vägen förbi affären för att veckohandla. Två stora kassar med mat trycks in under barnvagnen, som sen dras upp för backar, ner för sluttningar, under broar och över skogsvägar för att slutligen komma hem. Med matkassarna i ena handen och Alva i andra går jag de två trapporna upp till lägenheten för att packa in varorna i kylen. Sen, efter att både Alva och jag pustat ut i soffan och ätit lite middag, går vi tillbaka till lokalen där föräldracafét var, men nu är det istället en fritidsgård för låg- och mellanstadieelever, där jag är med och hjälper till mellan klockan 16.00 och 18.00. Efter detta går vi hem, äter lite kvällsmat och förhoppningsvis somnar gott.
     Vem har sagt att man måste träna på gym för att hålla sig i form? Det är ju bara att dra på sig skorna, lämna bilen hemma, promenera eller cykla dit man ska och lyfta matkassar istället för skrot. Både bra för hälsan, plånboken och miljön.

3 kommentarer:

  1. Kom min förra kommentar fram?
    Ibland undrar jag hur du orkar marie! Du är ju grym med dina tisdagar:P
    Jag har en present till Alva när ni kommer - and You are gonna LOVE it!!! hahaha

    SvaraRadera
  2. Nu förstår jag vart Malin får sina idéer ifrån :)

    Rebecka

    SvaraRadera
  3. Malin: Eftersom jag har lagt ner all annan träning så finns det gott om tid och energi över till vardagsmotionen. Tänk vad mycket man hinner med då; både motionera, göra ärenden, "rasta" Alva, handla...massor!
    Rebecka: jo, man har ett stort ansvar som storasyster. Jag hoppas att det är goda idéer som hon tar efter :-)

    SvaraRadera