tisdag 7 juni 2011

Kvinnor - se hit!

     Det finns massor med saker som vi alla kan göra för att göra vår värld lite bättre och jorden lite friskare. Bland annat att minska sitt avfall. Vi slänger oerhörda mängder skräp och en del är bara onödigt. Många slänger hela och fräscha saker bara för att det inte får plats eller inte passar in i hemmet längre, istället för att lämna in det på second-hand. Andra saker är förbrukningsvaror och måste slängas, och då kan det vara läge att välja produkter som är ekologiskt framtagna och som är biologiskt nedbrytbara.
     Det är ju ingen hemlighet att jag använder tygblöjor och tygtvättlappar till lillan och hennes lilla stjärt mår superbra av detta. Inte ett rött utslag har hon haft. Blöjorna låter huden andas och det är naturligt bomullstyg, antingen ekologiskt eller second-hand, som är lent mot huden.
     Men skulle jag kunna sätta på min dotter tygblöjor och själv använda engångsbindor och tamponger en vecka varje månad? Nej, det går ju inte för sig. Så i ett par tre år nu har jag använt tygbindor och något som kallas M-koppen. Det är återanvändbara mensskydd som är både behagligt att använda, bra för miljön och sparar pengar.

     Detta kan jag varmt rekommendera, för om man börjar räkna på hur mycket pengar man annars får lägga på engångsmensskydd varje år blir man nästan mörkrädd. Och tänk så mycket sopor det blir efter en.
     De allra flesta av oss tvättar ändå minst en maskin tvätt i veckan, så då är det bara att slänga med de smutsiga bindorna oxkså. Och koppen är väldigt enkel att använda, bara att skölja av mellan gångerna och sen sterilisera i kokande vatten mellan varje mensperiod.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar