lördag 28 maj 2011

Veckans vegetariska v.20




Grekiska bönor

Detta är en personlig favorit som jag tycker väldigt mycket om. Lätt att göra och smakar fantastiskt.




4 pers

1 gul lök
1 ask cocktailtomater
3 msk olivolja
2 tsk strösocker
½ tsk salt
2 krm svartpeppar
2 vitlökslkyftor
2 msk vatten
1 msk tomatpuré
3 dl kokta vita bönor
200 g färska champinjoner
ca 15 svarta oliver
150 g fetaost

Sätt ugnen på 175 grader.
Skala och hacka löken.
Dela tomaterna i halvor och blanda med lök, olja, socker, salt, peppar, vatten tomatpuré och pressad vitlök i en bunke.
Skär champinjonerna i grova bitar och lägg i en stor ugnsfast form tillsammans med bönor och oliver. Häll tomatblandningen över och tillaga i ugnen i en timme.
Smula över fetaosten och servera med exempelvis matvete, bulgur eller couscous.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar