tisdag 24 maj 2011

Veckans vegetariska v.18


AnnaMaries lasagne med nässlor och gröna linser

4 pers

lasagneplattor
½ ica-kasse brännnässlor
2 msk mjöl
4 dl mjölk
½ dl soltorkade tomater
1 ½ dl kokta gröna linser
1-2 vitlöksklyftor
200 g fetaost
salt, peppar och kryddor

     Förväll brännässlorna och hacka dem sedan. Blanda ut mjölet med 1 dl av mjölken i en kastrull. Häll i resten av mjölken och koka upp. Blanda i de förvällda nässlorna, de soltorkade tomaterna, pressad vitlök och de kokta linserna. Salta efter behag och krydda med de kryddor som du gillar. Jag tog både svart- och vitpeppar, oregano, paprikapulver, kajennpeppar och koriander.
     Häll lite nässelfyllning i botten av en ugnssäker form. Varva sedan lasagneplattor, nässelfyllning, smulad fetaost, lasagneplattor, nässelfyllning och toppa med fetaost. Grädda i 200 grader i ca 30 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar