onsdag 4 maj 2011

Veckans vegetariska v.17


Morotssoppa

4 pers

1 gul lök
1 kg morötter
4 selleristjälkar
12 dl grönsaksbuljong
1 tsk salt
½ krm kajennpeppar
½-1 msk färsk riven ingefära
1 dl färskpressad apelsinjuice

Skala och hacka löken. Skala och skär morötterna i bitar. Skölj och skär sellerin i bitar.
Koka upp buljongen och lägg i grönsakerna och koka tills de känns mjuka, ca 20-25 minuter.
Mixa soppan slät. Smaka av med salt, kajenn, ingefära och juice. Servera soppan varm med en klick matyoghurt och ett gott bröd.
(Vill man ha en mer proteinrik soppa kan man byta ut en del morötter mot en del röda linser. Skölj då linserna och tillsätt dem när 10 minuter av koktiden återstår.)

2 kommentarer:

  1. Trevligt att du tyckte om den. Dina matbilder såg minst sagt smarriga ut också och jag ska absolut testa de där cookiesarna.

    SvaraRadera