fredag 29 april 2011

Veckans vegetariska v.16

Bönbullar med syltad ingefära

40 st

4½ dl kokta kalla svarta bönor
½ dl syltad ingefära (70 g)
2 dl ströbröd
1 dl kesella
2 ägg
2 vitlöksklyftor
2 schalottenlökar
1 dl sesamfrön
salt och peppar

Mixa bönor och ingefära. Blanda med ströbröd, kesella och ägg. Pressa i vitlöksklyftor.
Skala och finhacka löken. Tillsätt den och rör till en jämn smet.
Tillsätt 1½ tsk salt och 2 krm peppar.
Forma 40 bullar av smeten och panera dem i sesamfrön. Grilla eller stek dem sen runt om tills de har fått en fin färg och är genomvarma.
Jag serverade dem med sallad, pennepasta och en sås på matyoghurt och chilisås. Har man wasabipasta hemma kan det nog smaka gott med det istället för chilisåsen.
Smaklig måltid!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar