Jag har fått ett önskemål om att publicera receptet till dessa korvbröd, så här kommer det.
Korvbröd/hamburgerbröd
ca 10 st
25 g jäst
3½ dl mjölk (37 grader)
2 msk olja
1½ tsk salt
1 dl vetekli
7-9 dl vetemjöl
Mjölk till pensling
ev sesamfrön till garnering
Rör ut jästen i mjölken. Tillsätt olja, salt, vetekli och det mesta av mjölet. Knåda degen, gärna i köksmaskin. Tillsätt så mycket mjöl att degen blir smidig att jobba med och släpper från bunken. Låt degen jäsa i 30 minuter under bakduk i rumstemperatur.
Rulla degen till fingertjocka korvar eller runda, 1 cm tjocka kakor beroende på om du gör korvbröd eller hamburgerbröd. Låt brödet jäsa på smord plåt under bakduk tills de är dubbelt så stora. Pensla med mjölk och strö ev på sesamfrön. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter i 200 grader. Låt svalna på galler.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar